Таг : витамини

Здравје и Храна МАГАЗИН

Недостигот од овие супстанции е причина за чести главоболки

user2
Темпераментните луѓе кои имаат ниска отпорност на стрес, често страдаат од мигрени. Освен тоа причината може да е генетска, а појавата на главоболки  може да...
Здравје и Храна МАГАЗИН

Со витамини и минерали во борба против уморот

user2
Ако не внимавате што јадете, подготовете се за жестока борба со заморот. Храната која јадеме содржи одредени витамини и минерали кои можат да влијаат на...
Здравје и Храна МАГАЗИН

За повеќе енергија јадете витамини и минерали

user2
Не внимавате што јадете? Подгответе се за жестока борба против уморот! Храната која ја јадеме содржи одредени витамини и минерали кои можат да влијаат на...
Здравје и Храна МАГАЗИН

10 совети за здравјето, во кои е тешко да се поверува

user2
Здравствениот магазин „Health“ објави тврдења кои ги негираат најголемиот дел од стереотипите поврзани со доброто здравје. Лекарите од различни специјалности направија список на традиционално „лоши...