Таг : Врховен

МАКЕДОНИЈА

Врховен ја одби жалбата, Вангеловски е разрешен

Врховниот суд ја одби жалбата на поранешниот претседател, Јово Вангеловски како неоснована и го потврди решението на Судскиот совет. Со оваа одлука Вангеловски и официјално...
МАКЕДОНИЈА

Врховен не го прифати барањето на Вангеловски да се изземат судиите што треба да одлучуваат за негово разрешување

Влатко Зорба
Врховниот суд не ги прифати барањата на поранешниот претседател на Врховен суд, Јово Вангеловски и судијката Рахилка Стојковска да се изземат дел од судиите што...
Политика

Арслани затекнал триесетина стари предмети во кабинетот на Вангеловски

Влатко Зорба
Во моментот на примо-предавањето на функцијата во кабинетот на поранешниот претседател на Врховниот суд, Јово Вангеловски беа затечени триесетина стари предмети кои беа со донесени...
МАКЕДОНИЈА

Врховен ќе расправа за првите пресуди на СЈО

Влатко Зорба
По неколкумесечно одлагање, неделава двајца врховни судии се очекува да реферираат за два предмета од случајот на СЈО „Тенк“. Едниот предмет пред колегите ќе го...