Таг : здрава исхрана

Здравје и Храна МАГАЗИН

Јајцата го чуваат вашето здравје

Кристина Денесовска
Јајцата всушност имаат мноу предност бидејќи се хранливи. Тие се застапени во здравата и рамнотежена исхрана и се одлични сојузници за витка линија. Треба да...
Здравје и Храна МАГАЗИН

Децата единци имаат се склони кон дебелеење

Дебелината е се поголем здравствен проблем во светот, а особено ризична група се децата. Се разбира, за нивната правилна исхрана најодговорни се родителите, а се...
Здравје и Храна МАГАЗИН

Која храна треба да се јаде наутро, а која навечер?

user2
Здравата исхрана и физичката активност се клучни за доброто здравје. Затоа не е ни изненадувачки што луѓето сè повеќе ги напуштаат лошите навики и се...