Таг : Земјоделство

МАКЕДОНИЈА

Искористеноста на европската помош во земјоделството и руралниот развој е приоритет за Владата на СДСМ

Влатко Зорба
„Од страна на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој објавен е јавен повик за мерката 7 – Диверзификација на фарми и развој...
МАКЕДОНИЈА

Заев на манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз“: Должност на владата е да се грижи за земјоделците

Влатко Зорба
-Должност на Владата е грижата за земјоделците и нивните семејства, бидејќи земјоделството е еден од носечките столбови на македонската економија, рече претседателот на Владата -Зоран...