ВИДЕО/ФОТО МАКЕДОНИЈА

ГАЛЕРИЈА: Реновирани блоковите В и Г во студентскиот дом „Гоце Делчев“

Блоковите В и Г во студентскиот дом „Гоце Делчев“ се реновирани и денеска беа официјално пуштени во употреба, со што најголемиот студентски дом во државата е целосно обновен и воедно енергетски ефикасен.

Во овие два блока се инвестирани 2,7 милиони евра – 2,3 милиони евра се за реновирање и модернизација и околу 400 000 евра за мебел и санитарии. Покрај реновираните соби во кои студентите се сместени, помошните заеднички простории на еден од катовите се пренаменети во простории за спортски и рекреативни активности со вградена вентилација.

„Гоце Делчев“„Гоце Делчев“„Гоце Делчев“„Гоце Делчев“„Гоце Делчев“„Гоце Делчев“„Гоце Делчев“

Фото: Борче Поповски

Поврзани вести

Пред Француската амбасада во Софија ќе се одржи мирен собир за поддршка на Северна Македонија

user3

Заев и Борисов ќе се сретнат за разговор околу македонскиот јазик

Viktor Jovanov

Спасовски: Зголемувањето на минималната плата ќе ја намали сиромаштијата

Viktor Jovanov

Телекомуникациските оператори ќе ги блокираат неидентификуваните броеви

Берта Китинска

Советот на амбасадори: Поддршката од Хрватска за Македонија е од посебно значење

Viktor Jovanov

Градот определи 21 локација за поставување мобилни тезги

Берта Китинска