Што треба да знаат трејдерите пред да користат платформи како Robinhood?

Во позадина на социјалните медиуми, кои предизвикаа интерес за збир на акции, кон кои хеџ фондовите неодамна зазедоа „кратки позиции“, Robinhood и другите слични трговски платформи станаа важна алатка, пишува „MarketWatch“. Заедницата на Reddit ги организираше и мултиплицираше цените на некои акции, како што се оние на Gamestop и AMC, … Продолжи со читање Што треба да знаат трејдерите пред да користат платформи како Robinhood?