Повеќе од четири кафиња на ден се штетни за здравјетo

Потрошувачката на кофеин еднаква на четири кафиња еспресо секој ден, е штетна за здравјето, особено кај малолетниците и кај бремените жени. Тоа соопштија од Европската агенција за безбедност на храната во извештај за употребата на кофеин во Европа. Дозата која се препорачува за употреба на стимулирачката супстанција е под 400 … Продолжи со читање Повеќе од четири кафиња на ден се штетни за здравјетo