СТАНДАРД life
КОМПАНИИ

Huawei 5G MEC решението го усовршува работ на индустријата

5G MEC Самитот се одржа во текот на Конференцијата за програмери на Huawei 2021 (Cloud), под темата „5G MEC ја осветлува иновацијата во индустриските апликации“.

На самитот, Huawei потпиша договор за формирање на Алијанса за управување со односите (МАР) со Пекинг CSVision Technology Co. Ltd. и Пекинг HIYAN Intelligence-Tech Co., Ltd, со цел да ги искористи единствените предности на секоја страна за развој на 5G MEC, и за возврат, надградба на индустриските апликации како што се интелигентна анализа на видео содржини, идентификација на акции и машинска визија. Трите страни заедно ќе донесат повеќе 5G MEC услуги и мерила за неговата примена.

Huawei им нуди три вида на програми за сертификација на партнерите (КОМПАТИБЕЛНИ, ВАЛИДИРАНИ и ОВОЗМОЖЕНИ). Сертификатите им се издаваат на партнерите за да се препознае изводливоста и вредноста на 5G MEC решенијата, кои ги развиваат заедно со Huawei. Овие сертификати служат не само за стандардизација на примената на 5G MEC во различни индустрии, туку и за стандардизирање помеѓу заинтересираните страни во индустријата, олеснувајќи го одржливиот развој на индустрискиот екосистем.

На овој самит, Лео Ма, претседател на одделот за маркетинг на Huawei Cloud Core Network; Тан Фенг, Директор на Huawei 5GC бизнис решението; и Лиу Пинг, директор на Одделот за соработка за интеграција на Huawei Cloud Core Network им ги претставија сертификатите за 5G MEC решенија на неколку партнери, вклучувајќи ги HiAR (Шангај) Information Technology Co., Ltd., Пекинг CSVision Technology Co., Ltd., Пекинг HIYAN Intelligence-Tech Co., Ltd., Пекинг CAS-Visual-Dimension Culture Technology Co., Ltd, Пекинг Microview Science and Technology Co., Ltd., и Пекинг Image Vision Technology Branch of China Daheng Group, Inc.

Апликациите на работ на мрежата наскоро ќе земат замав. Веќе подолго време, иновациите и интеграцијата на овие апликации се сметаат клучни за зајакнување на индустријата, а 5G MEC е клучен двигател зад сето ова. Huawei ќе продолжи да работи заедно со индустриските партнери, навлегувајќи во истражувања и практики за 5G MEC, зголемувајќи ја неговата комерцијална употреба, создавајќи конкурентнска предност со нови апликации и максимално зголемувајќи ја својата вредност во 5G B2B.

Поврзани вести

Франција и Велика Британија разговараат за заедничко спасување на „Eurostar“

Влатко Зорба

Колку чини сметката на Трамп на Twitter?

Влатко Зорба

ЕУ одобри милијарди евра помош за батерии

msp-admin