СТАНДАРД life

Цуг

КРИПТОВАЛУТИ

Швајцарската „крипто-долина“ започна да прифаќа биткоин и етереум за плаќање даноци

Влатко Зорба
Швајцарскиот кантон Цуг започна да прифаќа плаќања на данок во криптовалути. Во претходното соопштение во 2020 година, швајцарските власти соопштија дека од февруари, граѓаните и...