СТАНДАРД life

Глифостат

КОМПАНИИ

Германски гигант плаќа 11 милијарди долари како компензација за хербицид, што е поврзуван со предизвикување рак

msp-admin
Германскиот хемиски и фармацевтски гигант „Баер“ се согласи на спогодба според која треба да плати компензација од 11 милијарди долари, поради бројните обвинувања дека неговиот...