Таг : Јанкуловски

СТАВ

Јанкуловски: Боли што не можеме да се разбереме, немаме комуникација, нема слушање, нема почитување на мерки

Влатко Зорба
200 новозаболени….боли. Секојдневно боли што има речиси ист или приближен број на заболени. Боли што не можеме да се разбереме, немаме комуникација, нема слушање, нема...
МАКЕДОНИЈА

Отворено писмо до Јанкуловски: Кој Ви дава за право да ја убивате дебатата и демократијата на УКИМ?

Влатко Зорба
„Со оглед на срамниот факт дека хаосот на УКИМ продолжува, а поради неможноста за комуникација со Вас на вообичаен начин, должни сме повторно да Ве...
МАКЕДОНИЈА

Јанкуловски: Заради вас и вашата себичност, земам брисеви од новороденчиња

Денис Јанкуловски кој е вработен во Институтот за јавно здравје во Скопје,  е еден од лицата кои земаат брисеви на сомнителни случаи на коронавирус. На својот профил на...
Интервју

Јанкуловски: Не е проблем недоволниот број на тестирања, туку несоработката на здравствените власти со лицата кои треба да се тестираат

Влатко Зорба
Бројката на заболени мислам дека не ја покажува реалната слика, но не заради недоволниот број на тестирања, туку заради огромната несоработка која здравствените власти ја...
СТАВ

Јанкуловски: Пред да протестирате, чукнете се по тоа празното на вратот што ви стои одозгора и прашајте се: Што правам бе јас?!?!?

Ова подолу напишаново е искуство. Освен за оние што ќе протестираат. За нив веројатно е тресење зелени. Утро, негде околу 8 саат. Почнуваш со процедурата:...
СТАВ

Јанкуловски: Претерувате со покажување на нечовечност, ја увидовме одамна таа ваша карактеристика

Сограѓани, сожители, соселани од сите вери и нации и како и да се чувствувате. Не знам кога конечно ќе разберете и прифатите дека: – короната...
МАКЕДОНИЈА

Јанкуловски: Одблокирани 5 милиони долари на Фондацијата „Атанас Близнакоф“, 31 студент добиваат стипендија од 1.000 евра

Влатко Зорба
На 31 редовни студенти од прв циклус студии на Универзитетот Св. Кирил и Методиј кои покажуваат висо¬ки резултати во студирањето, а кои се со послаба...