СТАНДАРД life
Храна

Ананас на скара со камембер и мед

Состојки:

1 ананас

250 г сирење камембер

2 лажици мед

3 лажици маслиново масло

½ стапче цимет

Подготовка:

Излупете го и исечете ананасот на парчиња. Загрејте масло во ребреста грил тава. Во него се додава и медот. Потоа пржете ананас во слатката смеса. Пржете од двете страни до добивање златна боја.

Исечете сирење камембер на парчиња со големина колку да го покриете парчето ананас. Запечете го заедно со ананасот за не повеќе од минута-две. Наредете го грилованиот ананас во чинија и врз него ставете запечено сирење. Посипете со малку цимет.

Поврзани вести

Путерот од кикирики е полн со протеини, но треба да се јаде умерено – Еве зошто!

Radmila Tasevska

Рецепт за чорба од зеленчук во која нема ни да забележите дека нема месо

Urednik

📽 Пица од тава е одлична идеја за брз ручек без вклучување на рерната

Radmila Tasevska