СТАНДАРД life
Храна

Вегански мафини

Производи:

1 лажица јаболков оцет

1 и ½ чаши бадемово млеко

2 чаши брашно

1 чаша шеќер

2 лажички прашок за печиво

Мала лажичка сода

Мала лажичка сол

½ чаша кокосово масло, стопено

1 и ¼ лажичка ванила, течност

Подготовка:

Измешајте бадемово млеко со оцет. Нека остане 5 минути додека прими.

Во одделна голема чинија, помешајте го брашното, шеќерот, солта, содата бикарбона и прашок за печиво. Во посебен сад, измешајте го бадемовото млеко, кокосово масло и ванила со миксер. Се мешаат сувите и влажните состојки.

Користете лажица, пополнете ги обликуваните калапи за мафини со тестото. Пополнете ги формите на половина така што нема да прелеваат. Печете во загреана на 180-степен рерна за околу 20-25 минути.

Поврзани вести

Совршено крцкави компири: Готвач ја открива тајната на подготовката на овој деликатес

Urednik

Сос од печурки – совршен додаток на многу јадења

Urednik

МЕКИ ЛЕПЧИЊА ЗА ПОЈАДОК: Домашен рецепт кој ќе ве воодушеви! (ВИДЕО)

Radmila Tasevska