СТАНДАРД life
Храна

Супер брз ручек: Пикантно пилешко со компирчиња прелиено со павлака

Кремасто пилешко месо кое се топи во уста …

СОСТОЈКИ:

300-400 гр пилешко бело месо

50 гр растопен маргарин

5 лажици павлака

1 лажица презла

3 чешниња лук

варени компири

вегета

сол

бибер

зачин по желба

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Пилешкото бело месо исечкајте го на шницли. Посолете го со вегета или сол. Добро истријте за шницлите да впијат. По вкус можете да ставите и бибер да добие поубав вкус.

Земете огноотпорен сад и во него на дното наредете компири кои претходно сте ги излупиле и исекле на парчиња. Потоа малку посолете и зачинете со вегета. Од горе редете бело месо кое сте го потопиле во растопен маргарин.

Потоа павлаката ставете ја во еден сад и во неа ставете презла и вегета, бибер и лук. Тоа убаво измешајте го и ставете преку пилешкото.

Кога сте ја истрошиле павлаката убаво размачкајте и јадењето е спремно за печење. На почеток ставете фолија преку садот.

Нека се пече околу 30 минути. Пред крајот од печењето тргнете ја.

Добар апетит!

Поврзани вести

Како да изберете сочна диња?

Radmila Tasevska

Чизкејк со путер од кикирики! Толку е добар што ќе барате парче повеќе

Urednik

Најдобрите солени стапчиња!

Urednik