СТАНДАРД life
Храна

Готвачка откри јадења кои никогаш не би ги нарачала за појадок

Појадокот и бранчовите во рестораните и бранч-баровите овде стануваат сè попопуларни, а доколку не сте сигурни што да нарачате следниот пат кога ќе одите на такво место со пријателите, имаме неколку совети.

Готвачката Лизи Брискин сподели со Business Insider кои појадоци никогаш не би ги нарачала кога јадела надвор и кои наместо тоа би ги нарачала. Еве ги садовите.

Тост од авокадо

Оваа готвачка никогаш не би нарачала тост од авокадо, а тоа е затоа што може да го направи дома за многу помалку пари. Признава дека сака да јаде кремаст и крцкав тост од авокадо за појадок, но тие знаат да бидат многу скапи во рестораните, па затоа претпочита домашна.

Омлет

Омлетот е вистинска класика кога станува збор за појадок, но ова е уште едно јадење што готвачот никогаш не би го нарачал кога јаде надвор. Тој вели дека нарачувањето омлет може да биде доста ризично бидејќи секој од нас сака јајца приготвени на различен начин – некои претпочитаат да бидат кремасти, а некои да бидат малку порумени.

Палачинки

Палачинките можат да бидат одлични на проверени места (особено ако сте љубител на слатки појадок), но ако одите некаде ново, каде што сè уште не сте ги изеле, не ризикувајте. Овој готвач не би сакал да ги нарача отколку да добие мала палачинка со малку фил.

Кроасан сендвич

Од друга страна, за овој готвач сендвичите се одличен избор за појадок, а ако се работи за богат сендвич кроасан, не можете да погрешите. Ова може да биде вистинско уживање кое ќе ве држи сити долго време, а ќе биде уште повкусно доколку го нарачате на места каде што печат свежи кроасани.

Акаи чинија

За вкусен и здрав појадок, готвачот го препорачува садот со акаи, особено ако сте љубител на смути. Фино и кремасто, садот за акаи доаѓа со различни додатоци, како што се овесни снегулки, овошје, семки и јаткасти плодови, како и додаден акаи во прав, што му го дава името.

Шакшука

Ако сакате солени појадок, шакшуката е одличен избор, вели готвачот. Популарно во Северна Африка и на Блискиот Исток, ова јадење со домати и јајца е солено и вкусно, а уште подобро со парче кора леб.

Поврзани вести

Елка од тесто се јаде веднаш: Кујната нека стане вашето креативно катче во домот

Urednik

Палачинки „Камерон Дијаз“ – вкусна алтернатива на класичниот десерт и одличен појадок

Urednik

Оригинален рецепт за помфрит со сланина

Urednik