СТАНДАРД life
Храна

Плескавици од туна и сланина: Совршена хармонија на вкусот!

Овие плескавици од риба го комбинираат богатиот вкус на туна со чадена сланина и зачини, а подготовката е брза и лесна. Уживајте!

500 гр туна

20 гр чадена сланина

мала главица кромид

чешне лук

една лажичка мелена лута пиперка

сол

бибер

масло

Подготовка:

Сомелете ја туната во мелница за месо заедно со кромид, лук и сланина. Додадете сол, бибер и мелена лута пиперка, сè добро измешајте, а потоа од добиената смеса формирајте плескавици. Се пржат во тава на врело масло додека плескавиците да добијат убава боја од двете страни. Послужете додека е топло.

Пријатно!

Поврзани вести

Овошен “крамбл“ со јаворов сируп

Radmila Tasevska

Рецепт за посни Рафаело колачи: Гостите на прославата ќе бидат воодушевени

Urednik

Рецепт за пилешка чорба

Urednik