СТАНДАРД life
КОМПАНИИ

Почнува Копаоник бизнис форум

Копаоник бизнис форумот ќе биде отворен денес, а поради пандемијата „Ковид-19“, за прв пат ќе се одржи во Белград во хибриден формат.

Темата на овогодинешниот, 28-ми по ред форум „Светот по Ковид-19 – нови извори на раст во променети деловни услови“, е посветен на идната економска политика и деловно работење по пандемијата.

Повеќе од 130 панелисти на 22 панели ќе учествуваат на четиридневниот собир, организиран од Здружението на економисти на Србија, до 27 мај.

Учесници на форумот, како што е најавено, ќе бидат претседатели на скоро сите стопански комори на Западен Балкан, амбасадори во Србија, како и регионални директори на ЕИБ, ЕБОР, Светска банка и Меѓународниот монетарен фонд, бизнисмени.

Поврзани вести

Apple ги затвори продавниците во Кина поради коронавирусот

msp-admin

Рудник САСА обезбеди 200 таблет компјутери за учениците во Македонска Каменица

msp-admin

Кина планира да пушти 6G мрежа во 2030 година

msp-admin