Стандард

Биометрика

КОМПАНИИ

Збогум картички? Технологија за препознавање лице доаѓа на банкоматите

Влатко Зорба
Сингапурската OCBC воведе биометриска технологија за препознавање на лице за услуги со банкомат. Банката на тој начин ја елиминираше потребата од носење платежни картички. Банката...