Стандард

дигитална форма

КОМПАНИИ

Уште една светска валута добива дигитална форма

Влатко Зорба
Јапонската банка (БОJ) во понеделникот објави дека започнала експерименти за проучување на можноста за издавање сопствена дигитална валута. Со овој потег им се придружува на...