СТАНДАРД life

„Глобалната недела на пари“

ЕКОНОМИЈА

МФ: Поголема финансиска писменост – подобри финансиски одлуки и економски развој

Влатко Зорба
Подобрувањето на финансиската едукација е од големо значење за економскиот развој на една земја, бидејќи колку финансиски пописмено е населението – толку подобри финансиски одлуки...