Стандард

Напади

ТЕХНОЛОГИЈА

Хакери преку напади земале повеќе од 4 милијарди долари во 2020 година

Влатко Зорба
ФБИ објави годишен извештај за ефектите од компјутерскиот криминал врз жртвите во САД, во кој се наведува дека во 2020 година, агенцијата добила рекорден број...