СТАНДАРД life

НБ

ЕКОНОМИЈА

НБ: Постигнато е историски највисоко ниво на девизните резерви

Влатко Зорба
Монетарната политика во земјата е соодветна. Со монетарното олабавување остварено во првиот квартал од оваа година, Народната банка повторно испорача клучна поддршка за вкупната активност...