Таг : пајак

Скопје

Пајак отстранил 303 возила од јавните површини

Влатко Зорба
Во текот на изминатата недела со специјалните возила пајак се отстранети вкупно 303 возила од јавните површини. Од вкупниот број непрописно паркирани и подигнати возила,...
Хроника

Скопје: 371 санкционирани возачи, 128 возила подигнати со пајак

Влатко Зорба
371 санкционирани возачи во Скопје, од кои 120 за пречекорена брзина Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден продолжи со засилените акциски контроли...
Скопје

За една недела санкционира 129 непрописно паркирани возила во Центар

Берта Китинска
ЈП Паркинзи на oпштина Центар во текот на една недела санкционираа 129 непрописно паркирани возила кои го попречувале нормалното и безбедно одвивање на сообраќајот. Од...
Скопје

Санкционирани 168 непрописно паркирани возила во Општина Центар

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со Сообраќајната полиција-Скопје во изминатата недела санкционирале 168 непрописно паркирани возила кои го попречувале нормалното...
Скопје

Поради пандемијата намалени приходи на ЈП „Градски паркинг“

На наредната седница на Советот на Град Скопје ќе се разгледува шестмесечниот извештај од работењето на ЈП „Градски паркинг“ за периодот од 01.01.2020 година до...
МАКЕДОНИЈА

Санкционирани 121 паркирано возило во Центар

ЈП „Паркинзи на Општина Центар“ и Општина Центар, во соработка со Сообраќајната полиција – Скопје, санкционираа 121 непрописно паркирано возило, кои го попречувале нормалното и...
Хроника

Отстранети 28 непрописно паркирани возила од јавните површини во Скопје

Влатко Зорба
Вкупно 28 возила се отстранети со специјалните возила „пајак“ од јавните површини на Град Скопје во текот на изминатата недела поточно од 20 до 26...
МАКЕДОНИЈА

„Пајакот“ крена 222 непрописно паркирани возила

Берта Китинска
Во текот на изминатата недела (07.02 – 13.02.2020 година) со специјалните возила пајак се подигнати 222 возила од јавните површини. Од вкупниот број непрописно паркирани...
МАКЕДОНИЈА

Пајакот подигнал 213 непрописно паркирани возила од јавните површини на Град Скопје

Вкупно 213 непрописно паркирани возила се подигнати минатата недела од јавните површини на Град Скопје. Од нив, 36 се отстранети од зонските паркиралишта, а останатите...
Хроника

Отстранети 167 непрописно паркирани возила од јавни површини во Скопје

Влатко Зорба
Во текот на изминатата недела со специјалните возила пајак се подигнати 167 возила од јавните површини. Од вкупниот број непрописно паркирани и подигнати возила, 45...