Таг : Предрасуди

Компании и пазар

Со наука против предрасудите

Stefanija Kuzmanovska
Истражувањето спроведено во Србија покажа дека 6 од 10 испитаници погрешно веруваат дека никотинот е примарен причинител на болестите поврзани со пушењето. Оваа супстанца предизвикува...
Забава МАГАЗИН

Предрасудите за секој хороскопски знак

Овен Однадвор вистински флегми, Овните за многумина делуваат несигурно. Опуштени се, смирени и ладни, сепак, однатре тивки. Овните сакаат да се наметнуваат и да бидат...
Здравје и Храна МАГАЗИН

Денеска (10 октомври) е Светски ден на менталното здравје

user2
Светскиот ден на менталното здравје на глобално ниво се одбележува на 10 октомври. Првпат е воведен во 1992 година, по иницијатива на Светската федерација за...