СТАНДАРД life
ТЕХНОЛОГИЈА

Градот Хвар го суспендира воведувањето на 5G технологија

Градот Хвар го суспендира воведувањето на 5G технологија сè додека не се докаже дека технологијата нема негативно влијание врз луѓето и околината, беше објавено во четвртокот на официјалната веб-страница на Хвар.

Градскиот совет на Хвар едногласно донесе одлука за телекомуникациските базни станици и воведување на 5G технологија, со која го суспендира воведувањето на 5G технологија во градот Хвар сè додека независен и непристрасен студија докаже дека технологијата нема негативно влијание врз луѓето и околината.

Врз основа на одлуката, Градскиот совет ќе формира работна група која ќе се обиде да ја испита причинско-последичната врска помеѓу сите извори на зрачење и ракот во наредните шест месеци.

Поврзани вести

Хуавеј за забраната во Велика Британија: Наместо да одиме на следното ниво, владата одлучи да се повлече

msp-admin

Нова услуга на Фејсбук за онлајн трговија

msp-admin

Премиерата на PS5 може да биде одложена поради коронавирусот

msp-admin