Стандард
ЕКОНОМИЈА

АЛКАЛОИД регистрираше ново друштво во Велика Британија

АЛКАЛОИД АД Скопје регистрираше ново друштво во Велика Британија, со назив ALKALOID UK LIMITED. Друштвото е во 100% сопственост на АЛКАЛОИД АД Скопје, соопшти компанијата.

Земајќи го предвид излезот на Велика Британија од Европската Унија, менаџментот на АЛКАЛОИД АД Скопје донесе одлука за отворање ново друштво, со цел зајакнување на постојните позиции на пазарот.

АЛКАЛОИД АД Скопје е присутен во Велика Британија преку продажба на фармацевтски производи со реализирани продажби во износ од 313 милиони денари во 2020 година.

Со ова АЛКАЛОИД АД Скопје продолжува во насока на остварување на својата главна стратешка определба, односно развивање како извозно ориентирана компанија со стабилна пазарна позиција, велат од компанијата.

Поврзани вести

Хрватска би можела да го воведе еврото во 2023 година

Stefanija Kuzmanovska

Следната година македонската економија ќе се врати на ниво како пред пандемијата

Влатко Зорба

По Костов, и Илоски се стекна со 1.000 обични акции на Комерцијална

Влатко Зорба