ЕКОНОМИЈА

Бочаврски: По Коридород 10 ќе биде поставен систем за известување за состојбата на патот

Автопатот Кичево-Охрид започна да се проектира уште во времето на ВМРО, и тоа е пример кој ни кажува како не требал да започне овој проектот, вели министерот за транспорт и врски Благој Бочаврски во Топ Тема.

-Во самата проекција немаше ниту едена клучка-село каде ќе влезеш, туку патот те водеше од Кичево веднаш во Охрид во овој проект беа пронајдени повеќе геомеханички грешки. Сега се прави репроектирање на трасата со цел да се тргнат грешките кои се голем проблеми и кои беа накриво насаден на овој пат. На оваа делница имавме многу рушевини, поради многуте косини кои се обрушуваат, а тоа е недозволиво. На автопат се работи, но динамиката не е зголемена заради промените кои мора да се решат, изјави Бочаврски.

Бочаврски  најви дека по Коридород 10 ќе има нов систем со кој секој патник ќе има известување за за состојбата на патот и каде има исклучувања.

Поврзани вести

Китев: Над 8.5 милиони евра се враќаат назад кај граѓаните преку МојДДВ заклучно со јануари 2020 година

НБ: Постигнато е историски највисоко ниво на девизните резерви

Влатко Зорба

УЈП: Доставени годишните даночни пријави, најдоцна до 31 мај граѓаните да ги проверат

МТСП: Со субвенцинирање на плати вработени 1.346 лица

Лукаревска: Им помагаме на компаниите и на вработените, заедно ги санираме економските последици

Се изготвува нов закон за работни односи

Ивана Рамаданова