СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Кодфлер станува дел од глобалната дигитална агенција Валтек

Валтек, глобална дигитална агенција чиј фокус е деловна трансформација, денес ја објави аквизицијата на компанијата Кодфлер. Со оваа аквизиција, Валтек, една од врвните светски агенции за дигитална стратегија и деловна трансформација, ја продолжува својата глобална експанзија преку влегувањето на македонскиот ИТ-пазар.

Со преземањето на овој чекор, Валтек се обврзува на инвестирање во македонскиот ИТ-пазар, нудејќи можности за нови вработувања, како и подигнување на нивото на професионалност на ИТ-експертите во регионот.

Со оваа аквизиција на Кодфлер, Валтек дополнително ги зајакнува своите Adobe и MACH (Microservices, API-First, Cloud-native and Headless development) способности ставајќи особен фокус во испорачување на високо квалитетни решенија на Adobe Enterprise платформата.

Кодфлер започна со работа во Македонија во 2018 година со мал тим на ИТ-експерти. Денес е брзорастечка компанија сочинета од висококвалификувани професионалци, консултанти, инженери и развивачи на софтвер опремени со најновите алатки кои обезбедуваат највисок квалитет на испорачаните проекти.

Поврзани вести

Бабовски: Навремената исплата на субвенциите ја практикуваме целиот овој период

Stefanija Kuzmanovska

Речиси 78 милијарди американски долари изгубија 20-те најбогати луѓе во светот за само еден ден

Народна банка: Спроведовме активности со кои го заштитивме имотот на „Еуростандард банка”, што е важно за спроведувањето на стечајната постапка

Никола Поповски