Стандард
ЕКОНОМИЈА

Лукаревска: Јавна тајна е дека се дава плата на рака

Јавна тајна е дека има плата на рака или враќање на дел од плата, изјави денеска директорката на УЈП, Сања Лукаревска во врска со контролите од страна на УЈП во фирми од текстилната, кожарската и кондиторската индустрија, по пријава на Здруженито „Гласен текстилец“, како и по анонимни пријави од работници дека во компании се исплаќа дел од платата на рака, или пак се исплаќа плата до минимален износ, а потоа се бара дел да се врати назад.

–Во тек е поопсежна контрола на фирми што го опфаќа нивното петгодишно работење наназад, рече Лукаревска.

Поврзани вести

Вработените во фирмите задолжени за чистење на државните институции остана без К-15

msp-admin

МФ: Поврат на ДДВ кон фирмите од 397,4 милиони евра во 2020 година

Влатко Зорба

Бочварски: Градиме преку 660 станови за социјално ранливи категории на граѓани

Влатко Зорба