Стандард
ЕКОНОМИЈА

Обештетувањето на депозитите од Еуростандард банка ќе биде еднократно, датумот на исплата познат во следните денови

Фондот за осигурување на депозити информира дека обештетувањето на депозитите до 30.000 евра за физичките лица во „Еуростандард банка“ ќе се исплаќа еднократно, а ќе биде достапно од денот кога ќе почне исплатата.

Депонентот за обештетување ќе има на располагање 36 месеци, односно три години од денот на почеток на исплатата. По истекот на овој период, депонентите односно нивните наследници кои од различни причини не можеле да го остварат правото на обесштетување, исплатата на обесштетување ќе може да ја остварат преку Фондот за осигурување на депозити.

– Веќе се подготвува распределбата на депонентите по банки-исплатувачи и се изготвуваат потврдите за депозит, со цел процесот на исплатата на обесштетувањето да се одвива максимално ефикасно и едноставно. Во текот на следните денови ќе биде соопштен датумот на којшто ќе започне исплатата, велат од Фондот за осигурување на депозити.

Поврзани вести

СОВЕТИ ОД МИЛИЈАРДЕР: Парите не купуваат среќа!

Stefanija Kuzmanovska

Јовановиќ: Македонија ја зголеми цената иако има највисока сиромаштија и невработеност во Европа

Најавуваат протест: Корона-кризата зема замав, засегнати 5.000 туристичките работници

error: Превземањето на содржина без дозвола од авторот е дело казниво со закон!!!