СТАНДАРД life
КОМПАНИИ

Како менаџерите се справуваат со „неомилениот“ ден во неделата?

Понеделник е, а една студија за влијанието на овој ден врз луѓето откри дека “понеделникот има полоши перформанси од другите денови во неделата“.

За пример може да послужи испораката на производи и нивната бавност што е особено изразена во понеделник. Некои нарачки се обработуваат 10% подолго, потребно е повеќе време за нивно реализирање и ова често резултира во одредена ставка да биде наведена како испорачана, додека истата или не е во пакетот, или не е примена.

Истражувачите сугерираат дека менаџерите се борат со “ефектот од понеделник“ на различни начини:

– Го зголемуваат бројот на вработени во понеделник

– Одржуваат состаноци други денови

– Нудат бесплатно кафе

– Онаму каде е возможно ги автоматизираат задачите

Тие, исто така, предлагаат работните задачи во пoнеделник дупло да се проверуваат.

Поврзани вести

Apple инвестира милијарда евра во Минхен

Влатко Зорба

Пронајдоа златен рудник на Интернет, се заработуваат милиони

msp-admin

И луксузната роба „ЖРТВА“ на пандемијата, некои БРЕНДОВИ ќе исчезнат

msp-admin