Стандард
КОМПАНИИ

„Лидл“ започна со изградба на вториот логистички центар во Србија

Компанијата „Лидл Србија“ започна да работи на изградба на нов, втор по ред, логистички центар во Лапово.

На церемонијата на поставување камен темелник присуствуваа директорот на централните служби и член на Управниот одбор на Лидл Србија – Драган Шигоја, државниот секретар во Министерството за трговија, туризам и телекомуникации Урош Кандиќ, како и претседателот на општина Лапово – Бобан Миличиќ.

Вториот логистички центар на компанијата Лидл Србија ќе се простира на 57 илјади квадратни метри и ќе има капацитет за складирање на повеќе од 35.000 места на палети и 130 рампи за утовар и истовар.

Од самиот почеток на изградбата, компанијата ќе ги почитува највисоките стандарди во одржливата градба – преку употреба на одржливи градежни материјали, поефикасно користење на вода и енергија и обезбедување подобри услови за работа.

Само домашните компании за дизајн, надзор и градежни активности се вклучени во градежниот проект.

Поврзани вести

Кина планира да пушти 6G мрежа во 2030 година

msp-admin

Apple на чекор до вредност од два трилиони долари

msp-admin

Доларот на најниско ниво во последниве 2 години

msp-admin