СТАНДАРД life
Секс и врски

Како да го одбиете сексот без да влијаете потоа на него

Многу мажи го прифаќаат одбивањето на партнерот да имаат секс како казна. Постојат жени кои дефинитивно го користат ова како средство за прикажување на нивната навреденост, но ние сме сепак човечки битија и постојат ситуации во кои дамите навистина не го сакаат тоа и тие имаат свои причини.

Ако не се чувствувате добро, сте имале тежок и стресен ден или пак либидото ви е ниско од друга причина, пробајте да ја откажете милувања на најблиските со финес, без да го оттргнете или повредите. Како да го правите ова без негативно да влијае на вашата врска и тој да разбере погледнете во следните редови:

1. Кажете му однапред

Ако не се чувствувате добро или имате секс премногу, кажете му да не ги прекршите неговите очекувања во последен момент … што е лошо. Особено ако тој е подготвен.

2. Бидете искрени

Отсечете ги оправдувањата и не-каприците, искрено кажете што е причината поради која немате секс таа вечер.

3. Не го лишувајте од интимност

Кога ќе легнете во креветот, немојте да бидете ладни. Бакнувајте го и допирајте. Дека нема да имате секс, не значи дека треба да пропуштите некоја интимност.

4. Направете планови за друг пат

Вашиот маж не треба да се чувствува непожелно. Објаснете му дека едноставно ќе пропуштите од некоја причина сега, но тоа не е правило за секоја вечер. За да не се чувствува одбиено, можете да планирате друга ноќ заедно.

Поврзани вести

5 суптилни разлики помеѓу вистинската љубов и токсичната врска

Urednik

Крвната група ги крие НАЈДОБРИТЕ ЉУБОВНИЦИ

Urednik

Мажите над 40 години се особено страсни за овие две работи – ќе се изненадите кога ќе видите кои!

Urednik