СТАНДАРД life

Аерогел

ТЕХНОЛОГИЈА

Аерогел може да го претвори Марс во пријатно место за живеење

Влатко Зорба
Додека глобалното затоплување се заканува на многу живи суштества на Земјата, истиот процес на Марс може да биде еден од клучните фактори што ќе ги...