СТАНДАРД life

електронска валута

КОМПАНИИ

Шведска тестира национална електронска валута

msp-admin
Централната банка на Шведска тестира техничко решение за национална дигитална валута – електронската круна. Ова е едногодишен пилот-проект базиран на блокчеин технологија, велат од финансиската...