СТАНДАРД life

Фондација Гејтс

КОМПАНИИ

Бафет ја напушти фондацијата „Бил и Мелинда Гејтс“

Влатко Зорба
Финансиерот Ворен Бафет поднесе оставка од функцијата комесар на фондацијата „Бил и Мелинда Гејтс“. Позицијата на Бафет во одборот беше одличен ПР за фондацијата. Бафет...