Таг : град Скопје

МАКЕДОНИЈА

Протест на пожарникарите на Град Скопје

Влатко Зорба
Пожарникарите на Град Скопје во моментов во Бригадата во Автокоманда протестираат поради не исплаќањето на надоместокт за опасност при работа, за кој пред 18 месеци...
Скопје

Пајак отстранил 303 возила од јавните површини

Влатко Зорба
Во текот на изминатата недела со специјалните возила пајак се отстранети вкупно 303 возила од јавните површини. Од вкупниот број непрописно паркирани и подигнати возила,...
Скопје

Град Скопје: Стационарот за кучиња на ЈП „Лајка“ е согласно сите европски стандарди

Влатко Зорба
„Град Скопје со отворањето на новиот објект на стационарот за кучиња и спроведувањето на новата програма, ЈП „Лајка“ ќе биде првата алка во синџирот за...
ВИДЕО/ФОТО Скопје

Шилегов: Време е човекот да му врати на најдобриот пријател

Влатко Зорба
Со отворањето на новиот објект на стационарот за кучиња и спроведувањето на новата програма, ЈП „Лајка“ ќе биде првата алка во синџирот за хумано решавање...
Скопје

Шилегов: Град Скопје продолжува со остранувањето на дивоградбите од Скопје 2014

Влатко Зорба
Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов вели дека институцијата со која тој раководи продолжува со активностите за остранување на дивоградбите што се под нејзина надлежност,...
Скопје

Град Скопје почнува со присилна наплата на данокот на имот и фирмарина за 2019 година

Влатко Зорба
Град Скопје соопшти дека во согласност со одредбите за присилна наплата од Законот за даноците на имот, започнува постапка за присилна наплата на неплатените обврски...
Скопје

Град Скопје уредува нов зелен сквер во Аеродром (ВИДЕО)

Влатко Зорба
На постојната зелена површина од 2000 метри квадратни на крстосницата помеѓу булеварот Јане Сандански и улицата Владимир Комаров во Општина Аеродром, денеска започна редизајнот на...
Скопје

Град Скопје: Користете алтернативни рути додека се реконструира булеварот „Александар Македонски“

Влатко Зорба
Град Скопје информира дека е во тек голема градежна офанзива за изградба и реконструкција на градските улици, па поради тоа граѓаните да ги користат алтернативните...
Скопје

Поднесени се 1.350 апликации за субвенции за инвертери, остануваат средства за уште околу 4.000

Влатко Зорба
Во текот на изминатите 15 дена поднесени се 1.350 апликации за субвенции за инвертери, а остануваат средства за уште околу 4.000 барања. Според досегашните бројки,...