Стандард
ЕКОНОМИЈА

Телеком го доби тендерот вреден над 6,5 милиони евра за систем за паметно осветлување и платформа за дигитален град

Македонски Телеком Акционерско друштво за електронски комуникации – Скопје го доби тендерот од Град Скопје за Набавка и имплементација на систем за паметно осветлување и платформа за дигитален град.

Целиот договор е во вредност од 401,198,820 денари или 6,523,558 евра.

Основен предмет на јавната набавка се Електрични машини, апарати, опрема и потрошен материјал; осветлување, како и Услуги за инсталирање (освен софтвер).

Највисока добиена понуда за тендерот, според документацијата е 339.999.000,00, колку што е и најниската.

Поврзани вести

Утврдени правилата за домашните оператори за роаминг

Александар Петровски

Компаниите се ослободуваат од царински давачки во висина од 162,4 милиони евра за суровини и репроматеријали

Влатко Зорба

Драстично порасна побарувачката за злато во Австрија