СТАНДАРД life

Графичка картичка

ТЕХНОЛОГИЈА

Nvidia вклучила програма во новата графичка картичка за да ги одврати Етереум „рударите“

Влатко Зорба
Nvidia во својата нова графичка картичка RTX 3060 вклучила програма, што ќе може да открие „рударство“ на криптовалутата на Етереум. Американската технолошка компанија сакала да...