СТАНДАРД life

НВИДИА

ТЕХНОЛОГИЈА

Nvidia вклучила програма во новата графичка картичка за да ги одврати Етереум „рударите“

Влатко Зорба
Nvidia во својата нова графичка картичка RTX 3060 вклучила програма, што ќе може да открие „рударство“ на криптовалутата на Етереум. Американската технолошка компанија сакала да...
ТЕХНОЛОГИЈА

NVIDIA ќе ја оптимизира технологијата Ray-Tracing за класични компјутерски игри

msp-admin
NVIDIA напорно работи на проширување на каталогот на игри што ја поддржуваат технологијата Ray-Tracing. Компанијата исто така размислува да ја оптимизира оваа иновација за некои...