СТАНДАРД life

извор

ЕКОНОМИЈА

Ќе се менува енергетскиот профил: Над 50 отсто од енергијата ќе биде од обновливи извори

Берта Китинска
Новата Влада планира фундаментално да го промени енергетскиот профил на државата со цел да ја подготви за идните предизвици за годините што следат и за...