Таг : Кирил Колемишевски

СТАВ

Колемишевски: Да предлагаш ОДЗЕМАЊЕ од пензиите на граѓаните е безобразно и крајно несериозно

Влатко Зорба
„Генијалните” економски умови во ДПМНЕ го предлагаат следново: Втората мерка е веднаш да се интервенира во вториот задолжителен приватен пензиски фонд и средствата, во висина...
ЕКОНОМИЈА

Во новиот мандат СДСМ ќе обезбеди нови 100 000 работни места и рекорден раст на платите

СДСМ како одговорна партија за помалку од три години, преку успешни економски политики, успеа да ја извади државата од финансискиот колапс во којшто беше заглавена....
ЕКОНОМИЈА

Растот на Берзата е уште една потврда за успешните економски политики на СДСМ

Огледало на една економија, а и вистинско вреднување на резултатите на компаниите, претставуваат берзите за тргување со хартии од вредност истакна на денешната прес конференција...
МАКЕДОНИЈА

Колемишевски очекува одзивот на граѓаните за субвенција на ТНГ уреди во автомобилите да биде огромен

Министерството за економија од 3 ноември ја започна мерката за субвенција на ТНГ уреди во автомобилите, со која 900 возила ќе добијат поврат од 50...