Таг : Обединето Кралство

МАКЕДОНИЈА

Шекеринска и министерот за одбрана на Обединетото Кралство потпишаа нов Договор за соработка во одбраната

Stefanija Kuzmanovska
Министерката за одбрана Радмила Шекеринска по вчерашната сесија на Северноатлантскиот совет,  на одвоена средба со министерот за одбрана на Обединетото Кралство, Бен Волис потпишаа нов...
МАКЕДОНИЈА

Визниот режим – предзвик за бизнис соработката со Обединетото Кралство

Ивана Рамаданова
Обединетото Кралство засега не отстапува од процедурите за издавање визи, кои според компаниите, се многу комплицирани, но во блиска иднина, не е исклучено, на иницијатива...