Таг : општество

МАКЕДОНИЈА

„Јавна Соба“ резултат на разнишани морални вредности, лесната достапност до средствата за масовна комуникација и толерантноста на законот кон сексуалните престапници

Ивана Рамаданова
Разнишаните морални вредности, лесната достапност до средствата за масовна комуникација на најмладите, злоупотреба на современата комуникациска технологија, незрелоста на младите и неинкорпорирање во нивната психа...
Политика

Дескоска: Прочистувањето на корупцијата во општеството е мошне предизвикувачки процес

Влатко Зорба
Прочистувањето на корупцијата е најзначајниот процес во државата, порача министерката за правда Рената Дескоска во денешното обраќање на Осмата сесија на Конференцијата на државите потписнички...
Политика

Пендаровски: Општество во кое има простор за сите има повеќе шанси за успех

Влатко Зорба
Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски заедно со неговата сопруга Елизабета Ѓеоргиевска, по повод одбележувањето на Меѓународниот ден на лицата со попреченост, денеска во...