Стандард

Пазар на обврзници

КОМПАНИИ

Wizz Air собра 500 милиони евра на пазарот на обврзници

Влатко Зорба
На 13 јануари Wizz Air продаде тригодишни обврзници во вредност од 500 милиони евра со каматна стапка од само 1,35 проценти, откако доби над две...