СТАНДАРД life

Прогресивен данок

ЕКОНОМИЈА

Објавена анализа за прогресивниот данок: Приходите пониски за 51,2 отсто

Влатко Зорба
Приходите кои можеле да се приберат од прогресивното оданочување и повисоката стапка на личен доход се помали за 51,2 отсто во однос на потенцијалот, покажува...