Таг : Томас Герберих

МАКЕДОНИЈА

Герберих: За Германија отворањето на преговори со ЕУ на С. Македонија беше, и останува суштинско прашање за стабилноста во Европа

Maja_Serafimova
Германскиот став останува јасен и непроменет – за Германија отворањето на претпристапните преговори со Европската Унија на Република Северна Македонија беше, е и останува суштинско...
ЕКОНОМИЈА

Ангеловска-Герберих: Трговската размена со Германија порасна за 18%

user3
На првата официјална средба помеѓу министерката за финансии Нина Ангеловска и амбасадорот на Германија Томас Герберих беше нагласен растечкиот тренд на трговската соработка, како и...