СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Анекс на Договорот со ТАВ, се активираат средствата за 99 проекти

Владата на вчерашната  седница го утврди текстот на Анексот на Договорот за концесија склучен помеѓу Република Северна Македонија и ТАВ Македонија ДООЕЛ, со кој практично е ставена во функција одлуката за распределба на средствата што беа предвидени за карго аеродром во штипско и со која финансискиот износ за таа намена сега се пренаменува за 99 инфраструктурни проекти за 75 општини во државата, како и за проширување на капацитетите на аеродромските згради во Скопје и Охрид.

Како што информираа од Владата претходно, со пренамената се обезбедени 35 милиони евра за 99-те проекти во општините.

Поврзани вести

Добија милијарди евра помош, а сега не знааат како да ги потрошат

Stefanija Kuzmanovska

Следниот месец почнува изградбата на две нови патарини на автопатот Скопје-Штип

Влатко Зорба

Капиталните инвестиции во 2020 е предвидено да ги надминат тие од 2019 и ќе бидат повисоки за 3,8 отсто