Стандард
ЕКОНОМИЈА

Централен регистар: Не е потребен правосуден испит за да се исполни обврската за регистрација

Според Централниот регистар, не се точни тврдењата на малите сопственици дека еден од условите за да можете да добиете дигитален сертификат е да имате положен правосуден испит.

„Упис во регистарот на вистински сопственици може да изврши секое физичко лице кое поседува валиден дигитален сертификат, а со истиот може да се здобие преку овластените издавачи – КИБС и Телеком. Уписот во регистарот е без надомест во рамки на законскиот рок, а техничката помош врши секојдневни обуки за секое заинтересирано лице кое ќе побара помош. Постапката е едноставна, во неколку чекори и не одзема многу време“, велат од Централниот регистар во својот демант.

Поврзани вести

Делегацијата на германското стопанство во државава го поздрави пролонгирањето на прогресивното оданочување

Тренчевска: Неправилности кај 41 работодавач, 6 фирми не исплатиле плати

Влатко Зорба

Генијално решение за еден од најчестите проблеми денес – скршен екран на мобилен телефон

Никола Поповски