СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Голем интерес во Тетово за мерката 113 – млад земјоделец од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој

Здруженијата „Градот на пчелите“ и „Полошки мед“ од Тетово вчера организираа инфо сесија за пчелари, земјоделци и сточари за мерката 113-млад земјоделец по повод јавниот повик на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

-Голем број земјоделци, пчелари и сточари имаат интерес за оваа мерка и беше потребна инфо сесијата за да се дознаат начините како да се исполнат критериумите за да се добие помошта од Министерството и Агенцијата. За оваа мерка максимална вредност на прифатливи трошоци е 20 000 евра и претставува висок износ, истакна Дритон Дикена од „Градот на пчелите“.

Пред заинтересираните говореа Петре Петревски и Абдулселам Селами од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Хисен Џемаили- министер без ресор за домашни инвестиции, Нефрус Челику – државен секретар на Министерството за земјоделство и Ленче Николовска – експерт за земјоделска политика од Агротим.

Поврзани вести

СКСЗМ: Уредбата за носење заштита на лицето е неприфатлива за деловната заедница

Берта Китинска

Директорот на „Пејпер Мил“: Нејасно е зошто нé принудуваат целиот процес на производство да го префрлиме на метан

Влатко Зорба

Бислимоски: Енергетски компании бараат, на сметка од 1.000 поскапување од 50 денари

Влатко Зорба